RS Dive center

BENC Productions

Cavern

Je leert hoe je deze problemen kunt voorkomen en hoe op een juiste manier te handelen tijdens deze limited penetration grotduik cursus. Tijdens deze opleiding leer je om grotten beperkt te penetreren.
Cavern duiken worden gemaakt in de natuurlijke licht zone van de toegang van de grot. Je leert "grot" drijfvermogen en voortstuwingsvaardigheden, samen met het leggen van een lijn en het juiste gebruik van licht.
Je zult ook oefenen met verloren lijn en verloren teamgenoot situaties. Het programma kan met de volgende uitrusting worden voltooid: - het gebruik van één enkele duikfles met of een pony bottle of met een dubbele kraan of dubbelset Deze cursus is één van de voorvereisten voor de Intro Cave cursus.

Intro to cave

Deze opleiding vind plaats buiten het daglicht gebied in een grot of mijn.
tijdens deze opleiding leert u veilig duiken in een grot binnen de nultijden.

full cave

De Full Cave Cursus wordt gedaan met lucht als bodemgas. Er mag wel decompressiegas gebruikt worden vanaf EAN40 tot en met 100% zuurstof mits de bijbehorende theorie hiervoor is behandeld. De maximale diepte is 39 meter.
Wanneer de cursisten Protec nitrox duikers zijn kan er gedoken worden met EAN21 tot 40 als bodemgas. Zijn de cursisten Protec advanced Nitrox duikers mag een EAN50 als decompressiegas gebruikt worden. Gekwalificeerde Protec normoxic duikers mogen naar dieptes tussen de 30 en 60 meter. Gekwalificeerde Protec adv. trimix duikers mogen duiken tussen 39 en 79 meter diep.
Deze cursussen worden gecombineerd gegeven met een minimum aantal duiken van 8 waarvan minimaal 6 met een bodemgas van minimaal EAN23. De totale bodemtijd is minimaal 240 minuten. Tijdens de cursus wordt gedoken met dubbele gekoppelde cylinders als backgas en de derde regel voor het luchtverbruik wordt toegepast. Voor EANx stage cylinders is de minimale inhoud 40 cuft.