RS Dive center

BENC Productions

Cavern

Je leert hoe je deze problemen kunt voorkomen en hoe op een juiste manier te handelen tijdens deze limited penetration grotduik cursus. Tijdens deze opleiding leer je om grotten beperkt te penetreren.
Cavern duiken worden gemaakt in de natuurlijke licht zone van de toegang van de grot. Je leert "grot" drijfvermogen en voortstuwingsvaardigheden, samen met het leggen van een lijn en het juiste gebruik van licht.
Je zult ook oefenen met verloren lijn en verloren teamgenoot situaties. Het programma kan met de volgende uitrusting worden voltooid: - het gebruik van één enkele duikfles met of een pony bottle of met een dubbele kraan of dubbelset Deze cursus is één van de voorvereisten voor de Intro Cave cursus.

Deep diver

Hoewel er op geringe diepte een hoop te zien is, zal je er uiteindelijk achter komen dat veel bijzondere duiklocaties dieper zijn dan je had verwacht. Met name veel wrakken liggen op grotere dieptes.
Je maakt tijdens de Diepduik Specialty 4 duiken om ervaring op te doen en bijzondere procedures te oefenen

Nitrox

Eén van de beperkingen die we onder water hebben is de duiktijd. Hoe vaak gebeurt het niet dat je nog bezig bent om een mooi wrak te verkennen of het leven op een koraalrif en je duikcomputer of duikplanner zegt je dat je de duik moet afbreken omdat je anders in decompressietijd komt?
Duiken met een verrijkt luchtmengsel is de manier om deze duiktijd op een veilige wijze te verlengen en toch een geen-decompressieduik te maken. Duiken met een verrijkt luchtmengsel is niets nieuws. Al in de jaren 50 van de 20e eeuw werd dit met veel succes gedaan. Later werd het vaak alleen nog door beroepsduikers gedaan, maar voor de recreatieduiker heeft dit duikgas ook veel positieve mogelijkheden.
Tijdens de Protec specialty opleiding Nitrox duiker, leer je hoe je op een veilige manier verrijkte lucht kan verkrijgen tot een percentage van 40% en hoe je daarmee moet duiken.